Gudrun Dahlkvist

Foto Annacarin Isaksson

Gudrun är föddes 1991 i Stockholm och är i grunden utildad violinist i vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm/Edsbergs Slott med en masterutbildning vid Paris- konservatoriet CNSM. I Paris började Gudrun även att studera dirigering och kom tillbaka till Stockholm för att studera ämnet vidare vid Kungliga musikhögskola där hon i höst påbörjar sin masterutbildning.
Förutom sina dirigentstudier frilansar Gudrun som violinist i hela Sverige från Malmö opera i söder till Norrbottens kammarorkester i norr. Våren 2019 har Gudrun vikarierat som alternerande konsertmästare i Helsingborgs symfoniorkester.
Som dirigent har Gudrun redan hunnit leda Vattnäs Kammarorkester och blivit utvald till att 2017 delta i Kultur i Västs satsning på unga kvinnliga dirigenter ”Dirigent!” med praktik i professionella orkestrar som Dalasymfoniettan och Blåsarsymfonikerna. Hösten 2018 blev Gudrun anlitad av Länsmusiken i Stockholm att leda ungdomsorkesterkursen Höstlovsorkestern på Musikaliska i Stockholm, dit hon är tillbakabjuden 2019 efter succén förra året. Efter sin operadebut här hoss oss på Höga Kusten Opera är det dags för Gudun att debutera med Helsingborgs Symfoniorkester.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.