Julia Andersson

Julia Andersson

Julia är född och uppvuxen i Skåne. För närvarande studerar hon vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet, där hon går sitt sista år vid kandidatprogrammet i opera.

Hon började sin musikaliska bana i körvärlden, och efter flera år av att sjunga i och leda körer tog hon sig till Lund för att läsa vid Lars-Erik Larsson-gymnasiet. Efter studenten flyttade hon till Härnösand för att studera sång på heltid vid Musiklinjen Kapellsberg på Härnösands Folkhögskola. Efter fyra år på scenisk operautbildning i Härnösand flyttade hon till Göteborg för att påbörja sin kandidatutbildning.

Under sin studietid har Julia arbetat med roller som till exempel Cherubin (Figaros Bröllop), Nicklaus (Hoffmanns Äventyr), Carmen och Mercedes (Carmen), Sextus (Titus Mildhet), Sextus (Julius Caesar), Orfeus (Orfeus och Euridike), Dorabella (Così fan tutte), Andra och Tredje Dam (Trollflöjten) samt Genevieve (The Long Christmas Dinner, Hindemith). Hon har också varit med i flera barnoperor.

För närvarande gör hon sin praktik på Folkoperan som Garcia i Massenets Don Quijote.

Julia har också ett stort intresse i lied- och oratorierepertoaren, med en speciell förkärlek för sångcykler. Hon har sjungit cykler av bland andra Britten, Mahler, Barber, Nystroem och Schumann. I oratorierepertoaren har hon sjungit altpartierna i Mariaoratorium (Sandén), Stabat Mater (Pergolesi), Magnificat (C.P.E. Bach) och Juloratorium (Saint-Saëns).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.