Operafestival 2019

Höga Kusten Operafestival äger i år rum 15-21 juli.

Invigningskonsert

Måndag 15 juli kl 19:00 Nordingrå Kyrka
Förköp 200:- på hogkustenopera.se eller 250 kr vid dörrenDörrarna öppnas 18:00  Fikaförsäljning innan och efter konserten.

Vi inviger festivalveckan med en konsert där ni får träffa och bekanta er med alla sångare och musiker som deltar i årets festival. Här bjuds på glittrande pärlor ur operalitteraturen tillsammans med smakprov från veckans alla konserter. Här delar Mozart och Puccini kvällen med operaallsång, dragspel och Bellman när startskottet går för årets operfestival. Medverkande: Gudrun Dahlkvist, Kvartetten Halvcirkel, Henrik Berg, Astrid Robillard, Andreas Franzén, Julia Andersson, Richard Hamrin, Agnes Wästfelt och David Wahlén. 

Musiksaga

Tisdag 16 juli kl 17:00 Järnsta café
Fritt inträde Fikaförsäljning

Välkomna båda stora och små till familjekonsert! Astrid Robillard berättar en saga till toner av musik från hela Norden framförd av Viktor Olaus Nygård och Andreas Franzén. Caféet har öppet hela dagen med försäljning av smörgåsar, bullar, saft, kaffe och te.

Dragspelsopera

Onsdag 17 juli kl 19:00 Dragspelshuset i Mannaminne
Förköp 200:-  på hogakustenopera.se eller 250 i entrén

Förra året frågade vi oss frågan: Opera på dragspel, går det? Svaret på frågan blev ett rungande ja och vi kan inte låta bli att även i år låta David Wahlén accordeonkungen från Persåsen stämma upp i dragspelshuset på Mannaminne. Tillsammans med Astrid Robillard, Agnes Wästfeldt, Andreas Franzén och Viktor Nygård bjuder han på operapärlor men självklart också klassiska dragspelsmelodier. Hjärtligt välkomna till detta möte där symfoniorkesterns rebelliska kusin från landet visar kontinentens stora operatonsättare vart skåpet ska stå. Och du som blev utan biljett förra, året skynda till förköpet för att säkra en plats till vår mest populära konsert

Operaallsång

Torsdag 18 juli kl 19:00 på Järnsta café
Fritt inträde Fikaförsäljning

Operaallsången är här för att stanna. Du kan mer än du tror och nya besökare blir ständigt förvånade över hur många operaarior man ovetande samlat på sig genom livet. Stäm upp i Till havs, Toreadorarian och flera andra favoriter ur den klassiska sångens fatabur. Ledsagade på piano av Henrik Berg som med hjälp av Astrid Robillard, Andreas Franzén och Viktor Olaus Nygård  gör alla till operasångare för en kväll.

Höga Kusten Opera + Gårdsbutiken = Sant

Fredag 19 juli kl 20:00 GårdsbutikenEntré 200 :-
Köp biljetter på plats eller på hogakustenopera.se

Vi gör om fjolårets succé Andreas Franzén och festivalens instrumentalister bjuder på klassiska visor i ny tappning. Bellman, Taube med fler i nya arrangemang av kvällens solist.

Fröken Julie

Lördag 20 Juli och Söndag 21 Juli kl 19:00 Nordingrå kyrka
Förköp 250 :- på hogakustenopera.se eller vid dörren 300 :- Dörrarna öppnas 18:00 för fika- och biljettförsäljning. Operagenomgång 18:30.

1888 skriver August Strindberg Fröken Julie 102 år senare tonsätts den ständigt aktuella pjäsen av Margareta Hallin och nu är det dags för fröken Julie att Gunilla Röörs regi ännu en kväll vara komplett galen

Fröken Julie belyser ett tydligt klassamhälle och lyfter brännande frågor om kön och kärlek. Hallins tonsättning lyfter, fångar och förtätar stämningen i Strindbergs mest spelade pjäs som under det gågna seklet etablerat sig som en av världsdramtikens mest älskade. I rollerna ser vi Julia Andersson helt nyutexaminerad från Operahögskolan i Göteborg debutera i rollen som fröken Julie, den stigande stjärnan Richard Hamrin axlar rollen som Jean och Kristin gestaltas av Svensk-Isländska Beyreythstipendiaten Agnes Wästfelt. Operan dirigeras av Gudrun Dahlvist och ackompanjeras av stråkkvartetten Halvcirkel.

Festivalpass 

För dig som vill uppleva operafestivalen till fullo rekommenderar vi det förmånliga festivalpasset som ger dig 30 procent rabatt jämförelse med löspris!.

I festivalpasset ingår:

  • Entré till alla veckans konserter (En av operaföreställningarna)
  • Reserverade platser längst fram (Platserna är reserverad fram till en kvart innan konsertstart)
  • Kaffe och kaka innan operaföreställningen och operagalan

Priset för festivalpasset är 600 kr och kan köpas på hogakustenopera.se